Rødbede & rødløgtærte (vegan)

Rødbeder indeholder en række næringsstoffer, der gør dem særligt gavnlige for af afgifte dine organer i kroppen. Dette omfatter lever, fordøjelsessystem og nyrer. Rødbeder stimulere lymfestrømmen, de hjælper med at øge ilt ved at rense blodet.

Læs hele artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

Rødbeder & rødløgs tærte (vegan)

 4 personer

  1 time

Ingredienser

Fyld:

  • 400 g rødbeder, skåret i tynde skiver
  • 1 rødløg, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk risvineddike
  • 2 spsk farin
  • 2-stjernet anis
  • 1 appelsin, saften heraf
  • grøn salat til servering

Tærtedej:

  • 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
  • 100 g hasselnødder, finhakkede i en foodprocessor
  • 75 g glutenfrit mel
  • 25 g boghvedemel
  • 1/2 t havsalt
  • 1 spsk kokossukker
  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 3 spsk mandelmælk eller plantebaseret mælk efter valg

Fremgangsmåde

Fyld:

  1. Tag et ovnfast fad, tilsæt rødbeder samt rødløg, olie, eddike og brun farin. Tilsæt stjerneanis, og krydre godt.
  2. Miks det hele godt og bag dem i ovnen på 180c i cirka 30 minutter.

Tærtedej:

  1. Forvarm din ovn til 180 c. og smør en tærteform med neutral kokosolie.
  2. Lav hørfrø skum ved at blande de malede hørfrø og vand i en skål – sæt til side i 5 min.
  3. Tilføj alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland for at kombinere.
  4. Tilsæt derefter smeltet neutral kokosolie, mandelmælk og hørskum. Bland grundigt til dannelse af en dej.
  5. Rul dejen forsigtigt ud.
  6. Overfør dejen til formen og brug fingrene til at trykke den ned i formen og op af siderne. Stik et par huller med en gaffel i bunden.
  7. Bag tærtebunden i 10 minutter på 180c, og lad den herefter køle af.

Opbygning af tærten:

  1. Dæk tærtebunden med fyldet og fjern stjerneanis.
  2. Bages i cirka 30 minutter på 180 c.
  3. Lad tærten afkøle lidt inden den spises sammen med en grøn salat.