Rødbeder indeholder en række næringsstoffer, der gør dem særligt gavnlige for af afgifte dine organer i kroppen. Dette omfatter lever, fordøjelsessystem og nyrer. Rødbeder stimulere lymfestrømmen, de hjælper med at øge ilt ved at rense blodet.
Læs hele artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER
Rødbeder & rødløgs tærte (vegan)
4 personer
1 time
Ingredienser
Fyld:
- 400 g rødbeder, skåret i tynde skiver
- 1 rødløg, skåret i tynde både
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk risvineddike
- 2 spsk farin
- 2-stjernet anis
- 1 appelsin, saften heraf
- grøn salat til servering
Tærtedej:
- 2 Hørfrø skum/slim: Tag 2 spsk hørfrø og blend dem / knus dem i en morter. Bland de knuste hørfrø med 6 spsk vand og lad blandingen trække i 5 minutter til den har en gele-agtig konsistens. Svarer til 2 æg.
- 100 g hasselnødder, finhakkede i en foodprocessor
- 75 g glutenfrit mel
- 25 g boghvedemel
- 1/2 t havsalt
- 1 spsk kokossukker
- 2 spsk neutral kokosolie
- 3 spsk mandelmælk eller plantebaseret mælk efter valg
Fremgangsmåde
Fyld:
- Tag et ovnfast fad, tilsæt rødbeder samt rødløg, olie, eddike og brun farin. Tilsæt stjerneanis, og krydre godt.
- Miks det hele godt og bag dem i ovnen på 180c i cirka 30 minutter.
Tærtedej:
- Forvarm din ovn til 180 c. og smør en tærteform med neutral kokosolie.
- Lav hørfrø skum ved at blande de malede hørfrø og vand i en skål – sæt til side i 5 min.
- Tilføj alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland for at kombinere.
- Tilsæt derefter smeltet neutral kokosolie, mandelmælk og hørskum. Bland grundigt til dannelse af en dej.
- Rul dejen forsigtigt ud.
- Overfør dejen til formen og brug fingrene til at trykke den ned i formen og op af siderne. Stik et par huller med en gaffel i bunden.
- Bag tærtebunden i 10 minutter på 180c, og lad den herefter køle af.
Opbygning af tærten:
- Dæk tærtebunden med fyldet og fjern stjerneanis.
- Bages i cirka 30 minutter på 180 c.
- Lad tærten afkøle lidt inden den spises sammen med en grøn salat.