Rødbeder:
-
- Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
- Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
- Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter
Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER
Rødbede risotto
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 4 kopper vand
- 4 spsk ghee ( klaret smør )
- 2 kopper arborio eller carnaroli ris ( 22-25 minutters kogning )
- ½ tsk himalaya salt
- 1 kop rødbede saft
- 1 kop tør hvidvin
- ¾ kop revet Grana Padano ost, samt ekstra til servering
- ½ tsk sherry eddike
Fremgangsmåde
- Kom vandet i medium gryde, og få det til at simre.
- Smelt smør i en stor stegepande over medium varme.
- Tilsæt ris og ¼ tsk salt. Kog, omrør lejlighedsvis, indtil kanterne af risen er gennemsigtige, 3 til 4 minutter.
- Tilsæt vin, reducer varmen til medium-lav og kog, omrør, indtil den er fordampet, 2 til 3 minutter.
- Tilsæt en 1/2 kop af det simrende vand til risen og kog, omrør ofte, indtil det meste af vandet absorberes, ca. 3 minutter.
- Fortsæt med at tilsætte vand lidt af gangen, og omrør ofte efter hver tilsætning, indtil det meste af vandet er absorberet, 12 til 18 minutter.
- Tilsæt rødbedesaften til risen. Juster varmen for at det stadig simre, omrør ofte, indtil det meste af væsken absorberes, og risen er cremet og bare al dente, 6 til 8 minutter.
- Fjern panden fra varmen og tilsæt Grana Padano, eddike og ¼ tsk salt.
- Server med mere ost, hvis det ønskes.