rødbede risotto

Rødbeder:

    • Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
    • Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
    • Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter

Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER

Rødbede risotto

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 4 kopper vand
  • 4 spsk ghee ( klaret smør )
  • 2 kopper arborio eller carnaroli ris ( 22-25 minutters kogning )
  • ½ tsk himalaya salt
  • 1 kop rødbede saft
  • 1 kop tør hvidvin
  • ¾ kop revet Grana Padano ost, samt ekstra til servering
  • ½ tsk sherry eddike

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i medium gryde, og få det til at simre.
  2. Smelt smør i en stor stegepande over medium varme.
  3. Tilsæt ris og ¼ tsk salt. Kog, omrør lejlighedsvis, indtil kanterne af risen er gennemsigtige, 3 til 4 minutter.
  4. Tilsæt vin, reducer varmen til medium-lav og kog, omrør, indtil den er fordampet, 2 til 3 minutter.
  5. Tilsæt en 1/2 kop af det simrende vand til risen og kog, omrør ofte, indtil det meste af vandet absorberes, ca. 3 minutter.
  6. Fortsæt med at tilsætte vand lidt af gangen, og omrør ofte efter hver tilsætning, indtil det meste af vandet er absorberet, 12 til 18 minutter.
  7. Tilsæt rødbedesaften til risen. Juster varmen for at det stadig simre, omrør ofte, indtil det meste af væsken absorberes, og risen er cremet og bare al dente, 6 til 8 minutter.
  8. Fjern panden fra varmen og tilsæt Grana Padano, eddike og ¼ tsk salt.
  9. Server med mere ost, hvis det ønskes.