Rødbeder:
- Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
- Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
- Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter
Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER
Rødbedepandekager
5 stk.
45 minutter
Ingredienser
- 1 stor rødbede / 2 små rødbeder
- 200 g boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 250 ml plantemælk
- 2-3 spsk honing
- 1 knivspids vaniljepulver fra Urtekram
- Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200C / 400F.
- Skræl rødbeder og hak hver i 4 eller 6 stykker. Placer hakkede rødbeder i en bradepande, sammen med et par spiseskefulde koldt vand.
- Dæk skålen med et låg eller folie og bages i ovnen i 20-30 minutter, indtil de er kogt igennem. Kontroller rødbederne et par gange, tilsætte mere vand, så de ikke tørrer ud.
- Tilsæt mel og bagepulver i en stor skål.
- I en separat skål eller kande blandes æg, honning og vanille ekstrakt sammen.
- Når rødbeder er kogt igennem, kommes de i en blender.
- Tilsæt mælk og blend indtil bederne er helt blandet med mælken og du har en blød konsistens.
- Tilføj denne puré til æggeblandingen og pisk indtil en fin blanding.
- Endelig tilsættes denne blanding til mel og bagepulveret.
- Bland med en hånd piskeris, indtil du har en klassisk pandekagedej konsistens.
Smelt lidt kokosolie i en stegepande ved svag varme. Tilføj noget af dejen (mængden afhænger af, hvor tyk eller tynd du vil have dine pandekager at være) og steg i 2-3 minutter på hver side for tykke pandekager eller 1-2 minutter på hver side til pandekager.