Rødbeder:
- Er sunde fordi, de indeholder masser af folat, som er vigtigt for din blodproduktion og celledeling.
- Indeholder godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeden er desuden kalorielet og fiberrig og gavner både talje og fordøjelse.
- Indeholder vitamin A, B og C samt opløselige fibre der kontrollerer blodsukkeret, kolesterolniveauet og tarmfunktionen. Rødbeder er rige på beta-caroten, carotenoider og flavonoider – alt sammen kraftfulde antioxidanter
Læs også artiklen: RØDBEDER: RENSER DIN LEVER
Rødbede latte
1 person
5 minutter
Ingredienser
- 1¼ kopper mandelmælk (kokos og cashew mælk kan også bruges)
- 1 medium kogt rødbede, uden skind *
- ¼ tsk kanel
- 1 tsk revet frisk ingefær (eller ¼ tsk tørret)
- 2 tsk kokosolie (for maksimal absorption af næringsstoffer)
- Stænk af vanilje
- 2 tsk ahornsirup eller tilføj en dadel under blanding proces i stedet for ahornsirup
* Kog din rødbeder eventuelt dagen før ved at placere en gryde med lige nok vand til at dække. Bring i kog, og reducere herefter varmen, og lad det simre indtil de er møre i ca. 40 minutter, eller indtil rødbederne kan gennemboret med en gaffel. Tøm vandet, derefter skylles rødbederne under koldt vand. Når de er afkølet, kan skindet nemt fjernes.
Fremgangsmåde
- Blend de kogte rødbeder med mælk i en blender, indtil glat.
- Tilføj kanel og ingefær og blend kort.
- Kør blandingen gennem en si og hæld herefter det i en lille gryde og varm forsigtigt – sørg for det ikke koger.
- Når varmet igennem, bland kokosolie i og pisk.
- Til slut, kan din latte sødes med en dråbe vanilje og ahornsirup.