Ernæringsmæssigt er bælgfrugter sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden mætter de godt og er billige. Protein i bælgfrugter indeholder aminosyrer, som din krop har brug for til at opbygge og vedligeholde muskler, at holde dit immunforsvar sundt og fremme syntesen af hormoner og enzymer.
Rød peberfrugt & linsesuppe
4 personer
45 minutter
Ingredienser
Peberfrugt:
- 3 røde peberfrugter, hakket groft
- 1 spsk neutral kokosolie til stegning
- 2 tsk havsalt
- sort peber
Suppen:
- 2 små rødløg, finhakket
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
- 5 hvidløgsfed, i skiver
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk røget paprika
- 300 g røde linser, skyllet
- 1 1/2 liter grøntsagsboullion
- 2 spsk tomatpuré
- 2 spsk harissa eller 1 tsk harissa pasta
- 400 ml kokosmelk
- 1 / 2- 1 tsk havsalt
- sort peber
Toppings:
- frisk koriander
- kokosyoghurt
- Ristede frø
Fremgangsmåde
Peberfrugt:
- Forvarm ovnen til 180c
- Peberfrugter steges på en pande med neutral kokosolie. Tilsæt salt og peber.
- Steg i 15-20 min eller indtil de er bløde og let forkullet. Sæt til side og når afkølet hak dem ret fint.
Suppen:
- Steg løg med olien i en stor gryde til de er bløde og let brunende.
- Tilsæt hvidløg og steg i et yderligere 1 minut, tilsæt derefter spidskommen og paprika.
- Tilsæt linser, grøntsagsboullion, tomatpuré og harissa.
- Lad den simre i 10 minutter, tilsæt derefter stegte peberfrugter og kokosmælk, lad det småkoge i yderligere 10 minutter. Krydre godt.
Servering:
- Drys med kokosyoghurt og top med koriander og ristede frø.