Rød peberfrugt & linsesuppe

Ernæringsmæssigt er bælgfrugter sunde, fedtfattige råvarer, der indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer. Desuden mætter de godt og er billige. Protein i bælgfrugter indeholder aminosyrer, som din krop har brug for til at opbygge og vedligeholde muskler, at holde dit immunforsvar sundt og fremme syntesen af hormoner og enzymer.

Rød peberfrugt & linsesuppe

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

Peberfrugt:

  • 3 røde peberfrugter, hakket groft
  • 1 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 2 tsk havsalt
  • sort peber

Suppen:

  • 2 små rødløg, finhakket
  • 2 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 5 hvidløgsfed, i skiver
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g røde linser, skyllet
  • 1 1/2 liter grøntsagsboullion
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk harissa eller 1 tsk harissa pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 / 2- 1 tsk havsalt
  • sort peber

Toppings:

  • frisk koriander
  • kokosyoghurt
  • Ristede frø

Fremgangsmåde

Peberfrugt:

  1. Forvarm ovnen til 180c
  2. Peberfrugter steges på en pande med neutral kokosolie. Tilsæt salt og peber.
  3. Steg i 15-20 min eller indtil de er bløde og let forkullet. Sæt til side og når afkølet hak dem ret fint.

Suppen:

  1. Steg løg med olien i en stor gryde til de er bløde og let brunende.
  2. Tilsæt hvidløg og steg i et yderligere 1 minut, tilsæt derefter spidskommen og paprika.
  3. Tilsæt linser, grøntsagsboullion, tomatpuré og harissa.
  4. Lad den simre i 10 minutter, tilsæt derefter stegte peberfrugter og kokosmælk, lad det småkoge i yderligere 10 minutter. Krydre godt.

Servering:

  1. Drys med kokosyoghurt og top med koriander og ristede frø.