Den AI-drevne maskine bruger geografisk lokaliseringsdata til at spare ressourcer og gøre landbruget mere bæredygtigt
De fleste landbrug er afhængige af menneskelig berøring, men med robotter der hjælper med tunge opgaver inklusive pløjning, og gødning kan det gøre livet nemmer og mindske brugen af pesticider for landmændene og miljøet. Når teknologien forbedres, bliver landbrugsroboternes handlinger og materialer finere, hvilket giver mulighed for mere følsomme bevægelser. AgreenCultures årlange udfordring har allerede demonstreret mulighederne for autonomt landbrug. Uden menneskelig hjælp administrerede tre CEOL-maskiner et felt på 50 hektar – der arbejdede i et fuldt landbrugsår, fra at tage første jordprøver til såning og høst af majs.
Marginalerne i landbruget er altid små, og det franske firma AgreenCultures landbrugsrobot “CEOL” giver nu landmændene en hånd på flere måder. CEOL bruger kunstig intelligens (AI) til at analysere sit miljø. Dette giver detaljerede oplysninger om alt fra jordforberedelse og afgrødevækst til præcist målrettede gødningsbehov.
Resultaterne sigter mod at hjælpe landmænd med at integrere miljøvenlige tilgange til deres arbejde. Roboten vejer 500 kg og fungerer autonomt 24/7. Den er udstyret med en tank, der indeholder frø, vand eller gødning.
CEOL er placeret og spores gennem en kombination af det globale navigationssatellitsystem (GNSS) og realtids kinematic (RTK) satellitpositionering. RTK leverer præcisionspositionering på centimeter for at distribuere frø, gødning og pesticider med minimalt affald. Som en autonom robot hjælper CEOL også med at beskytte mennesker mod de langsigtede sundhedsrisici forbundet med udvidet eksponering for pesticider og andre kemikalier.
AI sikrer, at roboten kender forskellen mellem ukrudt og afgrøden. Derudover identificerer det dataindsamlingsfunktioner genstande og forhold som forekomsten af skadedyr, potentielle sygdomsudbrud og tidlige effekter på det aktuelle klima. Sensorer ombord og et kamerarelæ opdateres i realtid og sendes retur til landmanden.
Kilde: agreenculture.fr
Forfatter: Redaktionen på ecolove