Risotto er en italiensk ret bestående af ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager. Risotto serveres som tilbehør eller som forret.
Risotto med grillede grøntsager
2 personer
30 minutter
Ingredienser
- 4 spsk neutral kokosolie til stegning
- 4 dl risottoris
- 4 fed hvidløg
- 4 shiitake svampe
- 100 g rødløg
- 400 g hvide asparges
- 50 g ramsløg
- ½- l kogende grøntsagsbouillon
- Lidt rosenpeber
- Evt. vilde urter
Fremgangsmåde:
- Hak løgene og svits dem i olie.
- Tilføj toppen af svampene og smid resten i kompostbunken.
- Hæld risottorisene i gryden og svits dem kort, hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen. Læg låg på gryden, og giv risene tid til at trække vand og smag til sig.
- Skær halvdelen af de skrællede asparges så de er ca. 4 cm. Skær resten småt og grill dem på en pande. Sæt dem til side.
- Tilføj dine yndlings vilde urter nu hvor retten er al dente, og dernæst de store stykker asparges. Lad retten simre.
- Server risottoen portionsvis og pynt med de grillede asparges. Drys fint med rosenpeber.
Tip:
Server retten med et sprødt brød f.eks. fuldkornsbrød eller ciabatta brød.