Risotto med grillede grøntsager

Risotto er en italiensk ret bestående af ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager. Risotto serveres som tilbehør eller som forret.

Risotto med grillede grøntsager

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 4 dl risottoris
  • 4 fed hvidløg
  • 4 shiitake svampe
  • 100 g rødløg
  • 400 g hvide asparges
  • 50 g ramsløg
  • ½- l kogende grøntsagsbouillon
  • Lidt rosenpeber
  • Evt. vilde urter

Fremgangsmåde:

  1. Hak løgene og svits dem i olie.
  2. Tilføj toppen af svampene og smid resten i kompostbunken.
  3. Hæld risottorisene i gryden og svits dem kort, hæld grøntsagsbouillonen i lidt ad gangen. Læg låg på gryden, og giv risene tid til at trække vand og smag til sig.
  4. Skær halvdelen af de skrællede asparges så de er ca. 4 cm. Skær resten småt og grill dem på en pande. Sæt dem til side. 
  5. Tilføj dine yndlings vilde urter nu hvor retten er al dente, og dernæst de store stykker asparges. Lad retten simre. 
  6. Server risottoen portionsvis og pynt med de grillede asparges. Drys fint med rosenpeber.

Tip:

Server retten med et sprødt brød f.eks. fuldkornsbrød eller ciabatta brød.