Dejlig jule cheesecake og et godt alternativ til den klassiske risalamande.
Når du skal piske flødeskum, er det en dårlig idé at bruge den elektriske håndmixer.
Jeg ved godt, at det er langt det hurtigste og nok også det mest bekvemmelige med håndmixeren, der gør hele arbejdet for dig – men du får et langt bedre og mere smagfuldt resultat, når du pisker flødeskum i hånden.
TITLE
8 personer
1 time & 1 døgn på køl
Ingredienser
Bunden:
- 120 g digestive kiks
- 25 g mandler, finthakket
- 60 g smør
- 30 g hvid chokolade
Ostecreme:
- 200 g færdig risengrød
- 200 g flødeost
- 0,5 dl rørsukker
- 1,5 dl fløde
- ½ vaniljestang
- 1/2 citron, skal heraf
- 2 husblas
Kirsebærgelé:
- 220 ml kirsebærsauce uden bær
- 1/2 citron, saft heraf
- 1 husblas
Pynt:
- Smuttede mandler, finthakket
Fremgangsmåde
Bunden:
- Smelt smør og chokolade sammen.
- Rør de knuste kiks med chokolade-smør blandingen.
- Brug en springform 18-20 cm og pres massen godt ned som bund
- Sæt bunden i køleskabet i 30 minutter.
Ostecreme:
- Kom husblas i blød i koldt vand.
- Hånd pisk fløden til en let skum.
- Bland risengrøden i flødeskummet.
- Rør flødeost, citronskal og sukker sammen.
- Vend ostemassen i risalamanden.
- Vrid husblassen fri for vand, smelt det over vandbad og kom det i blandingen – lad det afkøle så det har samme temperatur som cremen.
- Rør nu husblassen i cremen.
- Fordel massen over bunden.
- Sæt kagen på køl og lad den stå i mindst en time, inden du kommer kirsebærgelé på.
Kirsebærgelé:
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det godt igennem.
- Lad massen køle af, inden du fordeler den over ostemassen. Sæt så din cheesecake i køleskabet i minimum 6-8 timer, men for bedste resultat gerne til næste dag.
Pynt:
- Pynt med hakkede mandler.