Risalamande er pæredansk; retten er nemlig opfundet ifølge rygtet ved et tilfælde en sen nattetime på Hotel D’Angleterre i København.
Denne version er super nem at lave, da risengrøden passer sig selv i ovnen. Risengrøden kan med fordel laves dagen inden.
Risalamande
6 personer
45 minutter
Ingredienser
Risengrød:
- 130 g grødris
- 1 l sødmælk
- 75 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 1 knivspids salt
Tilbehør:
- 75-100 g smuttede mandler
- 4 dl piskefløde
- 1 stor tykbundet gryde med låg, der kan gå i ovnen
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200°.
- Skyl risene, og giv dem et opkog med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
- Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er.
- Lad risengrøden køle helt af.
- Fisk vanillestængerne op.
- Hak mandlerne groft.
- Pisk fløden indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
- Lad risalamanden stå og sætte sig, og server den med en kirsebærsauce.