Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Rejer & sort bønne quesadillas
12 stk.
30 minutter
Ingredienser
- 200 g store rå rejer
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk kokosolie
- 250 g cheddar-ost
- 4 store tortillas
- 400 g sorte bønner
- 4 spsk syltede jalapeños, plus ekstra til servering
- 2 spsk koriander, plus ekstra til servering
- Creme fraiche og salsa, til servering
Fremgangsmåde
- Vend rejerne med røget paprika og lidt salt og peber i en skål.
- Varm en lille pande med 1 tsk kokosolie.
- Svits rejerne i 1 minut på hver side.
- Læg dem herefter til at afkøle og halvere dem på langs. Sæt til side.
- Spred halvdelen af osten over to tortillas.
- Hæld vandet fra bønnerne og grov hak jalapeños, læg dem over sammen med rejerne.
- Hak koriander, og fordel det mellem tortillas.
- Brug den restrende ost til at lægge på, og slut af med at lægge resten af tortillas på toppen.
- Fordel resten af olien mellem to stegepander og placere dem over en lav-medium varme.
- Brun tortillas på den ene side i 3 til 4 minutter, indtil osten er smeltet og gylden, pas på ikke at lade dem brænde. Vend dem over og steg yderligere i 3 minutter. Hvis panden ser lidt tør ud, kan der tilføjes lidt ekstra kokosolie.
- Når osten er smeltet, fjernes quesadillas fra panden og skæres hver i seks trekanter. Serveres straks, toppet med en klat creme fraiche og salsa, den syltede jalapeños og korianderblade.