Raw valnøddefarsbrød

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw valnøddefarsbrød

  2 personer

 20 minutter & 5 timer iblødsætning 

 

Ingredienser

  • 4 dl valnødder (ligget i blød i 5 timer)
  • 4 dl hakkede svampe
  • 2 revne gulerødder
  • 3 spsk avokado olie
  • Appelsinsaft eller vand
  • 1/2 dl knust hør- eller hempfrø
  • 1 rødløg
  • 2 tsk urtesalt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk friskhakket persille
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Læg hørfrø i blød i appelsinsaften og lad dem trække til sig i 10 minutter. 
  2. Blend svampe, løg og valnødder i en foodprocessor.
  3. Kom resten af ingredienserne i – også hørfrøene og appelsinsaften.
  4. Serveres i et kålblad, med eller uden tilbehør.