Raw sandwich

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw sandwich

  18 skiver brød

20 minutter & 10 timer dehydrering

Ingredienser

  • 2 dl soltørrede tomater
  • 7 dl mandelmel (blend eller kværn mandlerne)
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl hørfrø
  • 3 squash
  • 2 æbler
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk tørrede krydderurter

Fremgangsmåde

  • Blend soltørrede tomater, æbler, salt, olie, squash og krydderurter i en foodprocessor.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen indtil du har en jævn dej.
  • Hæld massen i en skål og ælt hørfrøene ind i dejen.
  • Del dejen i to dele og læg dem på hver sit paraflexx ark på to dehydrator bakker.
  • Fordel dejen med en paletkniv så den dækker hele pladen.
  • Skær dejen i 9 firkanter så du får 18 brød.
  • Dehydrer dejene i 2 timer og fjern arket ved at placere en anden bakke på toppen af brødet, og vend det om herpå. Lad undersiden af brødet dehydrere i 8 timer ved 40 grader.
  • Fyld din sandwich med frisk salat, tomater, hummus, avocado eller lige hvad du har lyst til.