Raw citrontærte.

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw citrontærte

 6 – 8 personer

  30 minutter & 3 timer på køl

Ingredienser

  • 4 1/2 dl dadler
  • 4 1/2 dl valnødder
  • (eller andre blandede nødder)

Fyld:

  • 2 1/2 dl dadler
  • 1 tsk vanilje
  • 1/2 presset citron
  • lidt vand

Pynt:

  • Kokosmel eller reven citronskal

Fremgangsmåde

  1. Kom valnødder og dadler i en foodprocessor og blend et par minutter indtil massen bliver fugtig og samler sig.
  2. Fordel dejen i en springform eller tærteform beklædt med bagepapir. ( ø 20 cm )
  3. Hvis dadlerne til dit fyld er meget tørre, kan du ligge dem i blød først indtil de er svampede.
  4. Blend dadlerne, citronsaft og vanilje i en foodprocessor indtil massen er cremet.
  5. Placer cremen oven på bunden i springformen. Lad kagen stå i køleskabet i minimum 3 timer.
  6. Pynt tærten med en skive citron, kokosmel eller citronskal inden servering.