rabarbertærte

Rabarbertærte er en herlig spise, og kan man høste rabarber fra egen have give det blot tærten et ekstra plus. Rabarber skal ikke koges til kompot, men kun lige vendes med sukker og vanilje inden de kommer i tærten, så fremstår de utrolig fine og rene i smagen. Er du ikke vild med rabarber, så kan tærten også bages med æbler, pærer, ferskener eller blommer.

Selv om mange af os opfatter rabarber som en frugt, er den botanisk set en grøntsag, der har et lavt kalorieindhold (40 kcal pr. 100 gram) og et højt indhold af fibre. Det vil sige, at du får meget mæthed for få kalorier, når du spiser rabarber.

Rabarber får sin røde farve fra antocyaniner, der er farvestoffer og antioxidanter, som undersøgelser har vist kan beskytte os mod flere former for hjerte-kar-sygdom.

Rabarber har et højt indhold af C-vitamin, der styrker immunforsvaret.

TITLE

 8 personer

 40 minutter & 1 time trækketid

Ingredienser

Mørdej:

  • 225 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 1 æg

Rabarber:

  • 300 g rensede rabarber skåret i små stykker
  • 80 g rørsukker
  • Korn af 1 stang vanilje

Tilbehør:

  • 1 æg til pensling
  • Flødeskum eller creme fraiche

Fremgangsmåde:

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis og vaniljesukker. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 1 time før den rulles ud.
  3. Tænd ovnen på 180 grader.
  4. Vend rabarber med sukker og vaniljekorn.
  5. Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærte – eller springform.
  6. Fordel dejen i den smurte form. Skær overskydende kanter af. Top med rabarberne.
  7. Rul resten af dejen ud. Skær strimler af dejen og flet et låg over kagen. Pensl med sammenpisket æg.
  8. Bag tærten i ca. 25 min.
  9. Server med flødeskum eller creme fraiche.