Selv om mange af os opfatter rabarber som en frugt, er den botanisk set en grøntsag, der har et lavt kalorieindhold (40 kcal pr. 100 gram) og et højt indhold af fibre. Det vil sige, at du får meget mæthed for få kalorier, når du spiser rabarber.
Rabarber får sin røde farve fra antocyaniner, der er farvestoffer og antioxidanter, som undersøgelser har vist kan beskytte os mod flere former for hjerte-kar-sygdom.
Rabarber har et højt indhold af C-vitamin, der styrker immunforsvaret.
Rabarbersaft
Cirka 1 liter – Blandningsforhold cirka 1:4
45 minutter
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 350 g rørsukker /eller anvende lidt blade fra sukkerplanten ”Stevia” den søder 15 gange så meget som sukker
- 1 liter vand
Fremgangsmåde
- Rens rabarberne, skær enderne af, og skær dem i stykker af 3-5 cm.
- Hæld stykkerne i en stor gryde og tilsæt vand, og lad det koge til rabarberne bliver løse i teksturen.
- Tag gryden af varmen og lad rabarberne stå og trække i vandet i 20-30 minutter.
- Sigt herefter saften gennem en finmasket sigte.
- Hæld din saft tilbage i en ren gryde, og tilsæt rørsukker
- Tilsæt eventuelt Atamon ( for at sikre holdbarheden )
Lad saften køle af, og opbevar den mørkt og gerne køligt – hvis du ikke bruger Atamon, skal du fryse den saft ned du ikke drikker inden for de næste 1-3 dage.
Ønsker du en finere saft, skal du sigte den gennem et klæde istedet for en sigte.