Selv om mange af os opfatter rabarber som en frugt, er den botanisk set en grøntsag, der har et lavt kalorieindhold (40 kcal pr. 100 gram) og et højt indhold af fibre. Det vil sige, at du får meget mæthed for få kalorier, når du spiser rabarber.
Rabarber får sin røde farve fra antocyaniner, der er farvestoffer og antioxidanter, som undersøgelser har vist kan beskytte os mod flere former for hjerte-kar-sygdom.
Rabarber har et højt indhold af C-vitamin, der styrker immunforsvaret.
Jordbær er en sød, lækker frugt, der også er et ernæringsmæssigt kraftcenter og en helt fantastisk mad. De er fyldt med vitamin A, B-kompleks, og E og mineraler såsom mangan, jern og zink. De er rige på antioxidanter, hvilket øger deres evne til at genopbygge, reparere og forynge kroppen.
Læs artiklen: JORDBÆR OG SUNDHED
Rabarber & jordbær smoothie
1 person
20 minutter
Ingredienser
- 1 dl frisk presset æblejuice
- 2 dl vand
- 4 stænger rabarber
- 200 g jordbær
- 4 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Skyl rabarber og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem i vand, tilsat sukker og lad massen koge til rabarberne er helt udkogte.( frys evt. en ekstra portion til næste gang)
- Lad massen køle af.
- Blend rabarberne med jordbær og juice.