Quinoa risotto med tomat, svampe, spinat og ristede hasselnødder

Kroppen har brug for forskellige mængder af de ni forskellige essentielle aminosyrer og denne opskrift indeholder alle dine 9 essentielle aminosyrer. Vitaminer og mineraler som vitamin C, B-vitaminer, magnesium og omega 3’er.

De 9 essentielle aminosyrer:

  1. Fenenylalanin:
  2. Histidin
  3. Isoleucin
  4. Lysin
  5. Leucin
  6. Valin
  7. Methionin
  8. Threonin
  9. Tryptofan

Læs mere om de essentielle aminosyrer her

Quinoa risotto med tomat, svampe, spinat og ristede hasselnødder

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 løg, hakket groft
  • 4 fed hvidløg, hakket groft
  • 2 kopper quinoa
  • 3 kopper grøntsagsboullion
  • 4 tomater, hakket groft
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1/2 tsk chili flager
  • 3 store håndfulde frisk spinat
  • Frisk timian
  • Saft fra 1/2 Citron
  • 4 spsk ernæringsgær
  • 1-2 tsk havsalt (efter smag)
  • Sort peber

Svampene:

  • 3 kopper svampe, efter eget af valg
  • 1 spsk olivenolie
  • Havsalt

Toppings:

  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Ristede hasselnødder
  • Frisk timian
  • Rucola salat

 

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt olien til en stor stegepande og opvarm til medium varme.
  2. Tilsæt løg og steg i 8-10 minutter indtil blød og brunnet.
  3. Tilsæt hvidløg og steg videre i endnu et minut.
  4. Tilsæt krydderier, hakkede tomater, quinoa og grønsager.
  5. Lad det simre på lav varme, indtil lageret og væsken absorberet omrøring lejlighedsvis. Cirka i 15 minutter.
  6. Tilsæt olie samt svampe til en anden gryde og steg på medium varme i 3-4 minutter, indtil det er blødt.
  7. Krydr godt og sæt til side.
  8. Når retten har simret i cirka 15 minutter, sluk for varmen og tilsæt spinat, citronsaft, frisk timian og næringsgær. Rør og lad grøntsagerne sætte sig.
  9. Rør svampene i.
  10. Krydr virkelig godt og top med masser af ristede hasselnødder, lidt olivenolie, frisk timian og rucola.