Quinoa frø indeholder lidt mere fedt, hvor en stor del består af omega 3 fedtsyrer, end mange andre korntyper som pasta og ris. Omega 3 fedtsyrer booster blodets indhold af det gode HDL kolesterol. Quinoa er desuden rig på kostfibre, der sænker mængden af dårligt kolesterol i blodet.
Quinoa med grøntsager
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
- 2 store æg
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 lille løg, i tern
- 200 g svampe, i skiver
- 1 broccoli, undlad stilken
- 1 sqaush, hakket
- 1/2 kop frosne majs
- 1/2 kop frosne ærter
- 2 gulerødder, skrællet og revet
- 3 kopper kogte quinoa
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 3 spsk sojasovs
- 2 forårsløg, skiver
- Sriracha, til servering ( chilisauce )
Fremgangsmåde
- Varm 1 spsk olie i en lille stegepande over lav varme. Tilsæt pisket æg og steg indtil kogt igennem, ca. 2-3 minutter. Lad afkøle inden det bliver tørt.
- Varme 1 spsk olie i en wok over medium høj varme. Tilsæt hvidløg og løg, og steg, omrør ofte, indtil løgene er blevet stegt gyldne, ca. 4-5 minutter.
- Tilsæt svampe, broccoli og sqaush. steg, omrør konstant, indtil grøntsagerne er al dente, ca. 3-4 minutter.
- Tilsæt majs, ærter, gulerødder og quinoa. steg, omrør konstant, indtil godt varmet igennem ca. 1-2 minutter.
- Tilsæt ingefær og sojasovs, og vend det forsigtigt sammen. Steg og omrør konstant, indtil varmet igennem ca. 2 minutter.
- Rør forårsløg og æg i.
- Serveres straks, kom lidt Sriracha over, hvis det ønskes.