Quinoa med grøntsager

Quinoa frø indeholder lidt mere fedt, hvor en stor del består af omega 3 fedtsyrer, end mange andre korntyper som pasta og ris. Omega 3 fedtsyrer booster blodets indhold af det gode HDL kolesterol. Quinoa er desuden rig på kostfibre, der sænker mængden af dårligt kolesterol i blodet.

Quinoa med grøntsager

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 2 store æg
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 lille løg, i tern
  • 200 g svampe, i skiver
  • 1 broccoli, undlad stilken
  • 1 sqaush, hakket
  • 1/2 kop frosne majs
  • 1/2 kop frosne ærter
  • 2 gulerødder, skrællet og revet
  • 3 kopper kogte quinoa
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 3 spsk sojasovs
  • 2 forårsløg, skiver
  • Sriracha, til servering ( chilisauce )

Fremgangsmåde

  1. Varm 1 spsk olie i en lille stegepande over lav varme. Tilsæt pisket æg og steg indtil kogt igennem, ca. 2-3 minutter. Lad afkøle inden det bliver tørt.
  2. Varme 1 spsk olie i en wok over medium høj varme. Tilsæt hvidløg og løg, og steg, omrør ofte, indtil løgene er blevet stegt gyldne, ca. 4-5 minutter.
  3. Tilsæt svampe, broccoli og sqaush. steg, omrør konstant, indtil grøntsagerne er al dente, ca. 3-4 minutter.
  4. Tilsæt majs, ærter, gulerødder og quinoa. steg, omrør konstant, indtil godt varmet igennem ca. 1-2 minutter.
  5. Tilsæt ingefær og sojasovs, og vend det forsigtigt sammen. Steg og omrør konstant, indtil varmet igennem ca. 2 minutter.
  6. Rør forårsløg og æg i.
  7. Serveres straks, kom lidt Sriracha over, hvis det ønskes.