De små runde quinoafrø indeholder lidt mere fedt end andre korntyper som ris og pasta. Til gengæld består en stor del af fedtsyrerne i quinoa af omega-3-fedtsyrer, der booster blodets indhold af det gode HDL-kolesterol. Quinoa er desuden rig på kostfibre, der sænker mængden af dårligt kolesterol i blodet.
Quinoa frikadeller med grøn salat
12 stk.
45 minutter
Ingredienser
- 200 g sort quinoa
- 200 g blomkålsbuketter
- 1 stor håndfuld hakket mynte
- 2 æg
- 100 g hakkede mandler
- Havsalt og friskkværnet sort
- Peber
- 1 lille finhakket løg
- 1/2 dl quinoaflager
- 1 tsk gurkemeje
- Neutral kokosolie til stegning
Tilbehør:
- Blandet grøn salat
Fremgangsmåde
- Skyl og kog quinoa i ca. 15 minutter. Hæld overskydende vand fra.
- Hak blomkålen i små stykker og rør den sammen til en fars, med quinoa og de andre ingredienser.
- Lad gerne farsen hvile i 15 minutter.
- Konsistensen kan variere lidt, så mærk efter om der skal tilsættes lidt vand eller lidt flere quinoaflager.
- Form frikadellerne med hænderne og læg dem forsigtigt på panden.
- Steges ved svag varme i kokosolie.
- Du kan variere smagen ved at bytte mandlerne ud med hasselnødder eller valnødder.