Disse Portobello svampe burgers giver dig mulighed for at holde en kødfri dag og slippe for de traditionelle burgerboller ved at tilføje to lækre og næringsrige rige Portobello svampe i stedet.
Portobello svampe burger med spicy blomkåls bøffer
4 personer
50 minutter
Ingredienser
Blomkåls bøffer: ( 6-8 bøffer )
- 1 kop quinoa, kogt i 1 kop grøntsagsbouillonvand
- 1/2 blomkål
- 1 tsk spidskommen
- 1/4 tsk chili
- 1 kop mandelmel / boghvedemel
- 1 spsk næringsgær
- 1 spsk chiafrø (1 spsk chia frø blandet med 3 spsk vand, lad dem trække for at absorbere vandet i 30 min.)
- 1 tsk Himalaya salt
- Knsp. sort peber
Burger boller:
- Portobello svampe (2 til hver )
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- ½ spsk tamari
- 1 tsk risvineddike
- 1 tsk sesamfrø
Coleslaw:
- ¼ rødkål, fint snittet
- ¼ hvidkål, fint snittet
- 1 gulerod, revet
- 2 tsk æblecider eddike
- 1 tsk salt
- 2 tsk kokossukker
Avocado creme:
- 3 avocado
- 1 citron, saften
- Lidt Himalayas havsalt
- Knsp. sort peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180º.
- Tilsæt kogte quinoa, blomkål, spidskommen, chili, mel, næringsgær, chiafrø, Himalayasalt og peber til din foodprocesser. Proces, indtil blandingen er fint kombineret.
- Kom bagepapir på en bageplade, Form blandingen til 6-8 bøffer på bagepladen med det formål at holde dem omtrent samme størrelse som dine “portobello boller”.
- Bages i ovnen i 25-30 minutter eller indtil de er bagt igennem og gylden.
- Bland i en lille skål olivenolie, tamari og risvineddike.
- Pensel toppen af portobello svampene med dette og drys med sesamfrø. Placer dem på en anden foret bageplade og sæt i ovnen i 8-10 minutter.
- Mens dine boller og bøffer bager, sammensæt alle coleslaw ingredienser (kål, gulerod, æblecider eddike, salt og kokosnødsukker) i en medium skål og bland godt.
- I en anden lille skål masses avocado, citronsaft, salt og peber sammen.
- Saml nu din burger og nyd den med coleslaw til.