Portobello svampe burger med spicy blomkåls bøffer

Disse Portobello svampe burgers giver dig mulighed for at holde en kødfri dag og slippe for de traditionelle burgerboller ved at tilføje to lækre og næringsrige rige Portobello svampe i stedet.

Portobello svampe burger med spicy blomkåls bøffer

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

Blomkåls bøffer: ( 6-8 bøffer )

  • 1 kop quinoa, kogt i 1 kop grøntsagsbouillonvand
  • 1/2 blomkål
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk chili
  • 1 kop mandelmel / boghvedemel
  • 1 spsk næringsgær
  • 1 spsk chiafrø  (1 spsk chia frø blandet med 3 spsk vand, lad dem trække for at absorbere vandet i 30 min.)
  • 1 tsk Himalaya salt
  • Knsp. sort peber

Burger boller:

  • Portobello svampe (2 til hver )
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • ½ spsk tamari
  • 1 tsk risvineddike
  • 1 tsk sesamfrø

Coleslaw:

  • ¼ rødkål, fint snittet
  • ¼ hvidkål, fint snittet
  • 1 gulerod, revet
  • 2 tsk æblecider eddike
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kokossukker

Avocado creme:

  • 3 avocado
  • 1 citron, saften
  • Lidt Himalayas havsalt
  • Knsp. sort peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180º.
  2. Tilsæt kogte quinoa, blomkål, spidskommen, chili, mel, næringsgær, chiafrø, Himalayasalt og peber til din foodprocesser. Proces, indtil blandingen er fint kombineret.
  3. Kom bagepapir på en bageplade, Form blandingen til 6-8 bøffer på bagepladen med det formål at holde dem omtrent samme størrelse som dine “portobello boller”.
  4. Bages i ovnen i 25-30 minutter eller indtil de er bagt igennem og gylden.
  5. Bland i en lille skål olivenolie, tamari og risvineddike.
  6. Pensel toppen af portobello svampene med dette og drys med sesamfrø. Placer dem på en anden foret bageplade og sæt i ovnen i 8-10 minutter.
  7. Mens dine boller og bøffer bager, sammensæt alle coleslaw ingredienser (kål, gulerod, æblecider eddike, salt og kokosnødsukker) i en medium skål og bland godt.
  8. I en anden lille skål masses avocado, citronsaft, salt og peber sammen.
  9. Saml nu din burger og nyd den med coleslaw til.