Pop cakes er en slags cup cakes, men bare på pind.
Pop cakes
50 stk.
1 1/2 time
Ingredienser
Dej:
- 150 g margarine
- 4 dl sukker
- 4 æg
- 7 spsk kakao
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 3 dl mel
Frosting:
- 2 1/2 dl kakao
- 9 dl flormelis
- 180 g blødt smør
- 1 1/4 dl varmt vand
- 3 tsk vaniljesukker
Overtræk:
- Chokolade
Pynt:
- Krymmel, kokos eller grovfthakket chokolade
Fremgangsmåde
Dej:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Sukker og æg piskes hvidt og luftigt.
- Den smeltede smør og mælken piskes ned i.
- Bland bagepulver, kakao og mel sammen inden det piskes sammen med de andre ingredienser.
- Fyld dejen i en springform eller en lille bradepande og bag dem i ca. 40 minutter.
Frosting:
- Kom ingredienserne i en skål og pisk det til en luftig creme på 5 minutter.
Samling af kagen:
- Når dejen er færdig i ovnen skal den smuldres og blandes med frostingen med en røremaskine eller håndmikser.
- Dejen skal være blød og klistret.
- Form dejen til kugler – de må ikke være så store at de falder af pinden. Stil kuglerne på køl i ca. 30 minutter.
Overtræk:
- Smelt chokoladen over et vand og dyp en pind heri. Stik pinden ind i kuglen oppefra, og lad den stivne i nogle minutter så den får ordentligt fat i kuglen.
- Dyp derefter hele kuglen ned i chokoladen, og slå den roligt på kanten af skålen så den overskydende chokolade drypper af – pas på du ikke taber kuglen. Stil pinden i en skål med sukker så den ikke vælter imens den tørrer.
Pynt:
- Pynt dine pop cakes med krymmel, kokos eller grovfthakket chokolade inden den smeltede chokolade stivner helt.