Pølsebrød kan både bruges som almindelige brød men også som hotdog brød.
Pølsebrød
12 stk.
25 minutter samt 1 time hævetid
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 tsk himalaya salt
- 2 tsk rær sukker
- 4 1/2 dl lunken vand
- 1 spsk HUSK
- 2 æg
- 7 dl rød finax
- 2 dl orange finax
- 1 dl maizena
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl blødt smør
- Vand, æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i det lunkne vand, tilsæt HUSK og lad det stå i et par minutter.
- Tilsæt æg, sukker, smør og salt og rør massen i en røremaskine i et par minutter.
- Tilsæt sesamfrø, maizena og finax lidt ad gangen.
- Rør med maskine i ca. 15 minutter.
- Lad dejen hæve under et hviskestykke i 30 minutter.
- Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud herpå.
- Lav en lang stang af dejen og del den i 12 stykker.
- Sæt brødene til at hæve yderligere 30 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader, pensl brødene (pynt dem med frø eller korn) og bag dem i ca. 15 minutter.