Polenta stammer oprindeligt fra Norditalien – Po-slettens svar på kartofler. En ingrediens, der var billig og skulle fylde maverne inden man nåede til “il secondo” – næste ret… Polenta smager omtrent ligesom kartofler, men egentligt meget smagsneutralt.
Polenta
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- 150 ml mælk
- ½ tsk salt
- 150 g grov majsmel
- 50 g smør
- 25 g revet parmesan (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Kom mælken i en stor gryde sammen med 600 ml vand og salt og kog det op.
- Når gryden kommer i kog, tilsæt majsmel, -lad den løbe i tynde strømme gennem fingrene, og pisk kontinuerligt. Rør i et minut eller to, indtil det det bliver tykt.
- Skru varmen helt ned og rør godt, omtrent hver 4. 5 minutter for at forhindre at det størkner, i ca. 35-45 minutter, indtil din polenta begynder at komme væk fra siderne af gryden.
- Rør smør og ost i hvis du bruger det.