polenta

Polenta stammer oprindeligt fra Norditalien – Po-slettens svar på kartofler. En ingrediens, der var billig og skulle fylde maverne inden man nåede til “il secondo” – næste ret… Polenta smager omtrent ligesom kartofler, men egentligt meget smagsneutralt.

Polenta

 4 personer

 50 minutter

Ingredienser

  • 150 ml mælk
  • ½ tsk salt
  • 150 g grov majsmel
  • 50 g smør
  • 25 g revet parmesan (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en stor gryde sammen med 600 ml vand og salt og kog det op.
  2. Når gryden kommer i kog, tilsæt majsmel, -lad den løbe i tynde strømme gennem fingrene, og pisk kontinuerligt. Rør i et minut eller to, indtil det det bliver tykt.
  3. Skru varmen helt ned og rør godt, omtrent hver 4. 5 minutter for at forhindre at det størkner, i ca. 35-45 minutter, indtil din polenta begynder at komme væk fra siderne af gryden.
  4. Rør smør og ost i hvis du bruger det.