Plantefars kan bruges til burgere, kødboller eller til enhver anden opskrift, der kræver hakket oksekød. Det er let at tilberede, har et højt proteinindhold og fri for korn, gluten, soja og nødder.
Plantefars
cirka 1,3 kg
20 minutter
Ingredienser
- 200 g brune linser, skyllet
- 425 g rødbeder, trimmet og skive skåret
- 170 g champignon, skåret i kvarte
- 1 stort løg, trimmet, skåret i store bidder
- 40 g ernæringsgær
- 30 g kokosmel
- 25 g malet hørfrø
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 1/4 tsk røget paprika
- 1 1/2 tsk fin havsalt
- 3/4 tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tilsæt linserne og nok vand til at dække mindst 2,5 cm til en gryde. Kog op over høj varme; reducer varmen til lav, og lad det simre, afdækket i 10 minutter (så linserne er let underkogt). Skyl under koldt vand.
- Kom linser i en foodprocessor og puls indtil finhakket. Kom linserne over i en stor skål (ikke nødvendigt at rengøre foodprocessoren).
- Dup rødbeder med køkkenrulle for at fjerne overskydende væske, og tilsæt dem herefter til din i foodprocessor sammen med svampe og løg. Puls indtil meget finhakket, men ikke til en puré. Føj blandingen til linserne i skålen.
- Tilsæt de resterende ingrediens til skålen. Rør sammen, indtil det er blandet godt. Smag; juster krydderierne efter din smag.
- Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 2 dage eller i fryseren i op til 6 måneder. Når det er optøet, kan det være nødvendigt at tilføje et par teskefulde kokosmel.