Pizzabunde er nemme at lave og så kan du selv bestemme størrelse og form.
Pizzabund (Glutenfri)
2 stk.
35 minutter samt 45 minutter hævetid
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 1/2 tsk honning
- 4 dl lunket vand
- 1 tsk havsalt eller himalaya salt
- 2 spsk HUSK
- 2 spsk olivenolie
- 100 g kikærtemel
- 200 g rismel
- 50 g majsmel
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i vandet og tilsæt honningen. Lad blandingen hvile i ca. 10 min.
- Tilsæt olie, HUSK og salt. Rør det godt sammen.
- Tilsæt majsmel, kikærtemel og halvdelen af rismelet, rør det sammen i en røremaskine eller en håndmikser med dejkroge.
- Tilsæt så meget rismel (lidt ad gangen), at dejen bliver svær at ælte for maskinen.
- Ælt dejen i hånden med rismel på bordet.
- Lad dejen hæve i en skål under et hviskestykke i ca. 45 minutter.
- Tænd ovnen på 250 g og lad bagepladen blive varmet op i ovnen.
- Del dejen i to og ælt dem hver især på et meldrysset bord, gør dem lidt flade på bagepapir med en kagerulle.
- Dejene skal være ca. 1/2 cm. tykke, hvis du er kreativ kan du forme dejen til et hjerte ved hjælp af en pizzaskære.
- Fyld toping på pizzabunden.
- Læg forsigtig din pizza ned på den varme bageplade og bag den nederst i ovnen i cirka 15 minutter.