pesto med ramsløg

Pesto med ramsløg kan allerede laves i januar, hvor de første små skud dukker frem, og helt frem til juni kan du høste blade. Ramsløg blomstrer i maj, og efter afblomstring kan du plukke blomsterfrø i en kort periode. Ramsløg er smækfyldte med vitaminer og indeholder de aktive stoffer alliin og allicin, som også findes i hvidløg. Ramsløg har da også samme gode egenskaber som hvidløg: betændelseshæmmende, immunstyrkende og blodtrykssænkende. Og så indeholder ramsløg mange gange flere C-vitaminer end citroner.

Pesto med ramsløg

 4 personer

 10 minutter

Ingredienser:

  • 1 stor håndfuld ramsløg
  • 1 dl olivenolie
  • saft af 1⁄2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g udblødte mandler
  • 25 g parmesan
  • salt

Fremgangsmåde:

Skyl ramsløgene grundigt. Brug en salatslynge og dup dem tørre med et viskestykke.

Brug en foodprocessor: tilsæt ramsløg, olivenolie, citronsaft og hvidløg. Kør, til du får en grøn olie.

Tilsæt mandler og riv parmesanost fint. Puls maskinen, til du får en cremet, men stadig grov konsistens.

Smag ramsløgspestoen til med salt, og opbevar den i køleskabet i en lufttæt beholder.