Når julen nærmer sig er der intet så skønt som hjemmelavet pebernødder som siges at stamme helt tilbage til 1400-tallet, hvor de blev kaldt peberkager.
Pebernødder
Cirka 100 stk
30 minutter & trækketid 2 timer
Ingredienser
- 1 æg / 1 tsk. natron
- 150 g rørsukker
- 1 dl. fløde
- 100 g smør
- 250 g mel
- 1 nip hjortetaksalt
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt hvidt peber
- ½ tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1/2 tsk. stødt nellike
Fremgangsmåde
- Æg, sukker og fløde piskes sammen til en homogen æggesnaps.
- Mel, hjortetaksalt og krydderier tilsættes, hvorefter smørret smuldres i.
- Bland dejen, til den er ensartet, og sæt den i køleskab i et par timer.
- Arbejd dejen igennem og tril den ud til lange pølser. Skær disse i ca. 100 små bidder i alt. Tril bidderne til kugler og sæt dem på en plade med bagepapir.
- Bag pebernødderne ved 190° i ca. 12 min.