Foruden C-vitamin indeholder peberfrugter A-vitamin (betacaroten), E-vitamin og de såkaldte flavonoider, en gruppe plantestoffer, der virker kraftigt antioxidante. Flavonoiderne er de stoffer, der giver planterne farve og duft – og beskytter dem mod sygdomme og skadedyr.
Peberfrugtpesto
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 1/2 dl vand
- 50 g mandler
- 2 spsk neutral kokosolie til stegning
- 2 røde peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk revet parmasan
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker.
- Hæld lidt olie i en gryde og steg peberfrugterne i 5 minutter.
- Tilsæt mandler, hvidløg og paprika og lad massen riste sammen i et lille minutstid.
- Tilsæt vand og eddike.
- Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
- Blend pestoen med revet parmasan og krydr med salt og peber.
Hæld pestoen i et glas med låg og stil den på køl. Server med brød, pasta eller kylling.