Køb økologisk kalkun for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Pastasalat med kalkun
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- et par kviste af frisk timian
- 300 g vilde svampe
- 300 g kogt kalkun
- 500 g kort pasta
- Neutral kokosolie til stegning
- 3 spsk cremefraiche
- 200 g babyspinat
- Parmesan ost
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Skræl og fint hak hvidløg, pluk timian blade, og rens og hak/riv svampene i mindre stykker.
- Skær kalkunen i mindre stykker.
- Kog pastaen i en gryde med kogende saltet vand i henhold til pakken.
- Varm lidt olie i en stor gryde, tilsæt hvidløg og kog i 1 minut, til de er gyldne. Tilsæt timian, svampe, havsalt og sort peber og steg i 5 til 8 minutter.
- Rør kalkun i, og fortsæt med at stege det i 5 minutter, så alt får lidt farve. Rør cremefraiche i og tag gryden fra varmen.
- Hæld vandet fra pastaen, når kogt – sæt en kop af kogevandet tilside – og lad det køle lidt af. Kom lidt olivenolie over pastaen, og tilsæt det derefter til saucen. Tilsæt lidt af kogevandet, hvis nødvendigt.
- Rør spinat i, og tilføje lidt parmesan, kom lidt i citronsaft over, og smag til før servering.