En god uddannelse er vigtig for dem der søger at komme ud af fattigdom, men hvis man sidder på gulvet og også bruger gulvet som bord, kan det hurtigt blive en meget lang og hård dag. Og endnu værre hvis man ikke en gang har en skoletaske til at få sine materialer slæbt hjem fra skole.
I Indien er der ikke møbler i klasselokalerne, børnene sidder i skrædderstilling på gulvet og må bøje sig frem hver gang de skal skrive noget på deres papir, for igen at trække sig tilbage og kigge op på læreren som står op. Børnene har heller ikke skoletasker, måske er de heldige at have en gammel plastikpose, men ellers må de bære deres ting i hænderne til og fra skole, hvilket kan være et stort problem især for de børn der bor flere kilometer væk.
Disse to hjerteskærende problemer har den indiske organisation Aarambh nu fundet løsningen på: de har fundet ud af, at man kan benytte papkasser til at løse begge problemer. Det første organisationen gjorde var, at de samlede en masse papkasser ind, det kunne være fra lossepladser, butikker og hvor de ellers nu kunne finde dem. Herefter blev papkasserne skåret til og designet så de kan bruges som skoletaske, foldes ud til skolebord og igen foldes sammen som skoletaske. Organisationen Aarambh kalder papkasserne for ‘Help Desk’, fordi de har gjort en stor forandring i de ellers tomme klasseværelser. Endnu en positiv effekt ved ‘Help Desk’ er, at det nye lille skolebord også gør at der er mindre sandsynlighed for øjenskader og skrive-problemer, som man godt kan få når man både skriver, læser og sidder nede på gulvet.
Det har været en god økonomisk måde for organisationen at få løst de to problemer, derudover har det også været en utrolig miljøvenlig produktion, en detalje, som Aarambh også mener er vigtig.
Website: www.aarambh.org
http://www.springwise.com/?s=a&cat=13&country&d=2012-09-15%7C2014-09-15&date_type=Last_2+years&paged=2&paged=2