Denne enkle kylling ret er perfekt til de aftner, hvor vejret bare ikke vil samarbejde og grille udendørs er udelukket. Bare tænd for ovnen og med minimal indsats, har du en elegant og let tilberedt hovedret.
Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.
Ovnstegt kylling med honning
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 8 kyllingebryststykker
- ½ kop honning
- ¼ kop sojasovs
- 2 spsk Dijon sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk rosmarin
- 2 – 4 fed hvidløg, hakket
- 1 skalotteløg, hakket
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 375 grader.
- Arrangere kyllingebryststykkerne i en bradepande.
- Krydr med salt og peber.
- Bland honning, sojasauce, Dijon sennep, olivenolie, hvidløg, og skalotteløg i en foodprocessor eller blend i enblender.
- Smør blandingen på kyllingebryststykkerne.
- Steg kyllingebryststykkerne i 15 minutter. Fjern fra ovnen og smør med ekstra sauce.
- Stege i 15 minutter mere, eller indtil kyllingebryststykkerne når en indre temperatur på 170 grader.
- Pynt med rosmarin kviste og server straks med en grønsalat og kartoffelbåde.