Oregano boller

Disse skønne boller smager fantastisk og passer perfekt som tilbehør til grillmaden.

Oregano boller

  10 stk.

 50 minutter & 1 1/2 time hævetid

Ingredienser

  • 3 spsk HUSK
  • 350 g lunt vand
  • 200 g kærnemælk
  • 200 g boghvedemel
  • 100 maizena
  • 100 g hirsemel
  • 100 g knækket boghvede
  • 20 g sukker
  • 25 g olie
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 135 g revet ost 30+
  • 2 spsk friskhakket oregano (eller 2 tsk tørret oregano)

Fremgangsmåde

  1. Kom det lune vand i en røreskål med kærnemælken og HUSK.
  2. Rør med maskine i 5 minutter.
  3. Bland sukker, olie, gær og melsorterne i og rør i 15 minutter mere. 
  4. Riv osten groft og hak oreganoen og bland til sidst disse ingredienser ned i dejen.
  5. Dæk skålen med film og lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Slå dejen sammen i skålen, tag stykker af dejen op med en ske og form dem til boller.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og dæk dem med et fugtigt hviskestykke og lad dem hæve 1 time – eller til dobbelt størrelse.
  8. Tænd ovnen på 225 grader. 
  9. Smør bollerne med et pisket æg, mælk eller vand og bag dem i ca. 20 minutter.