Øllebrød

Øllebrød er en kendt ret som de fleste kan huske fra barndommen, og elsket af mange.. Prøv denne dejlige opskrift med frisk presset æblemost og hvidtøl.

Øllebrød

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk kanel
  • 1 dl hvidtøl
  • 1 kvart rugbrød, gerne med kerner
  • 1/2 dl æblemost gerne frisk presset
  • 1 tsk rørsukker / kokossukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl plantemælk eller komælk

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i små stykker.
  2. Hæld hvidtøl, vand og æblemost over og lad det stå koldt natten over – minimum nogle timer.
  3. Blend blandingen.
  4. Kog øllebrøden, pas på den ikke brænder på.
  5. Smag den til med sukker eller citronsaft.
  6. Server med flødeskum, mælk, yoghurt, nødder eller friske bær på toppen.