Verdens største bryggeri introducerer sit patent for brygning af øl lige under kogetemperatur for at reducere vandforbrug og CO2-affald
Anheuser-Busch InBev annoncerede sin nye, patenterede metode til bryggning af øl uden at skulle koge proccesen. Baseret på fire års forskning injicerer den nye metode opvarmede væsker med kuldioxid. I stedet for at bringe væskerne til den temperatur, der kræves til kogning, virker den nye proces ved et tal lige under.
Til trods for at være så tæt på kogepunktet, reducerer den nye teknik både kuldioxidemissioner og vandforbrug. Den nye proces reducerer CO2-udledningen med fem procent. Det reducerer også vandforbruget med en halv procent, hvilket også hjælper med til at reducere mængden af fordampning, der produceres. Virksomheden siger processen reducerer mængden af fordampet vand fra fem procent til mindre end en procent.
Kogning hjælper med at fjerne uønskede lugt fra den endelige drik, og virksomheden siger, at den nye proces gør det og meget mere. Injektion af gasbobler i væsken ved en lavere temperatur hjælper også det endelige produkt til at holdes sig friskere længere. Teknologien er gratis til rådighed for små og kunstige bryggerier. Store internationale virksomheder, som er direkte konkurrenter til AB InBev, skal betale for teknologien. AB InBev håber, at alle bryggerier vil vedtage den nye teknik inden for de næste 10 år.
Bryggerier fører ofte vejen for at skabe mere bæredygtige produktionsmetoder. I Florida arbejder et lokalt bryggeri på den forudsætning, at forebyggelse er bedre end hærdning. Virksomheden producerer sine seks-pack ringe fra hvede og bygproduktionsaffald. Resultatet er emballage, der er fuldstændig bionedbrydelig, kompostabel og vigtigst af alt, spiseligt af havets liv.
Kilde: www.ab-inbev.com
Kontakt: www.twitter.com/abinbev
Forfatter: Redaktionen på ecolove