Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.
Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.
Kilde: Økologisk Landsforening
Okseragu med cremet polenta
4 personer
2 timer
Ingredienser
- 1 kg oksekød uden ben, sener fjernes
- Olivenolie
- 3 kviste af frisk rosmarin
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 stilke selleri
- 175 ml italiensk rødvin
- 1 x 400 g dåse blomme tomater
- 400 ml oksebouillion
- 150 ml mælk
- 200 g groft majsmel
- 60 g smør
- 40 g parmesanost
- Polenta
Fremgangsmåde
- Skær oksekød i 3cm stykker.
- Sæt en gryde på medium-høj varme, og tilsæt en god sjat olivenolie.
- Kom oksekød i og krydr godt med havsalt og sort peber.
- Brun kødet af og sæt det til side.
- Pluk rosmarinblade, skræl løg og hvidløg, trim selleri og hak det hele sammen.
- Kom det hele op i gryden, og reducer varmen i 5 minutter.
- Hæld vinen ved, bring det i kog og lad det boble, indtil reduceret til det halve.
- Tilsæt dåse tomater og okse bouillon i, og kom kødet tilbage i gryden.
- Kom låg på og skru ned for varmen til lav-medium og lad det koge i 45 minutter.
- I mellemtiden, forberedes din polenta. I en mellemstor gryde, bring mælken i kog med 775 ml vand og en god knivspids salt.
- Meget langsomt hældes majsmel i, ien tynd strøm, rør konstant rundt for at undgå klumper. Rør et par minutter, indtil den begynder at blive tykkere, så skru ned for varmen til lav.
- Kog i 30 minutter eller deromkring, omrøring hvert 5. minut, indtil fortykket.
- Rør smør i, fint riv Parmesan i og juster krydderierne.
- Okse Ragu: Når tiden er gået, øges varmen til høj og saucen reduceres i 5 til 10 minutter.
- Hæld polenta i skåle og server ragout over.