Hvis du er en af de forbrugere, der køber økologiske fødevarer, så spiser du højst sandsynligt også sundere end dem, der vælger konventionelle varer. Det viser en ny analyse.
De forbrugere, der vælger at købe økologiske fødevarer, spiser som regel sundere end gennemsnittet. Det skriver Berlingske.
Dem, der vælger økologisk, spiser ofte mere grønt, end dem der køber konventionelle varer. Derudover viser analysen, at dem der særligt foretrækker økologi bor i hovedstadsområdet, og har en mellemlang eller lang uddannelse. Fødevareanalysen er lavet af Danmarks Tekniske Universitet.
Ifølge analysen trækker den økologiske produktion forbrugere til sig, på baggrund af værdier som dyrevelfærd og for at tage vare på miljøet. Men varernes kvalitet og store smag er også med til, at forbrugerne prioriterer de økologiske varer højt.
En smagstest viste dog, at de fleste forbrugere ikke kunne smage forskel på økologisk og konventionelt kød. Men da forbrugerne fik at vide, hvilket der var af økologisk produktion, så foretrak de stadig det økologiske kød, og mente alligevel, at det havde en bedre smag end kødet fra det konventionelle landbrug.
Analysen viste også, at forbrugerne ser meget lysere på den økologiske produktion, end på den konventionelle. Også selvom en del af forbrugere ikke kender til forskellen af de to landbrugformer.
Forbrugerne gjorde også klart, at de gerne vil betale ekstra penge for økologisk kød, specielt ved særlige lejligheder eller i weekenderne.