Nyt norsk studie fra ‘Dagens Medisin’ viser, at kvinder der spiser konventionelle grønsager, har større chance for at få svangerskabsforgiftning end dem, som spiser økologisk.
Kvinder som spiser økologisk får en meget stærkere krop, og har færre chancer for at få svangerskabsforgiftning end dem som spiser sprøjtedede fødevarer. Det påstår det nye norske studie fra ‘Dagens Medisin’. Selv de kvinder som ikke spiser hundredede procent økologisk, men ofte spiser økologisk havde opbygget en stærkere krop end de kvinder som kun spiste det konventionelle frugt og grønt.
21 procent forskel
28.192 førstegangsgravide deltog i studiet, som resulterede i, at de kvinder som ofte spiser økologiske grønsager havde 21% lavere risiko for at få svangerskabsforgiftning, end de kvinder som spiser konventionelle grønsager.
En mulig årsag kan være, at de økologiske grønsager mindsker risikoen, fordi de ikke er blevet sprøjtet med sprøjtegift, og dermed indeholder flere antioxidanter.
”Vi har så godt som muligt justeret for, at de, der spiser økologisk mad, også generelt har en sundere kost end gennemsnittet. Resultaterne viser for øvrig, at kvinderne som jævnligt spiser økologiske grønsager, har lavere husholdningsindtægt”, siger forskningsstipendiat og ernæringsfysiolog Hanne Torjusen, som har udført studiet.
Sundere og stærkere
Hvad kan skylde denne store forskel? Ifølge det norske blad ‘Dagens Medisin’, kan det være fordi, at de kvinder der spiser økologiske grøntsager, ikke får rester af sprøjtegift, som de andre kvinder får, fordi økologiske landmænd ikke bruger gift. Derudover får kvinderne, som spiser økologiske grønsager, et højere indtag af grønsagens naturligere vitaminer og antioxidanter. Derudover giver økologisk mad en god tarmflora som hjælper kroppen med at holde sig sund og rask.
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk
Kilde: http://www.okologi.dk/aktuelt/nyheder/2014/sep/oeko-groent-mindsker-risiko-for-svangerskabsforgiftning.aspx