De fleste dansker kender det røde Ø-mærke, men færre en 47 pct kender Det Økologiske Spisemærke, som over 1750 spisesteder i dag er certificeret med.
Det skal der gøres noget ved, så derfor lancerer Fødevarestyrelsen en kampagne i perioden fra den 5. til 18. september for at øge kendskabet til Det Økologiske Spisemærke.
Fredag den 9. september bliver en ’Økologisk Fejringsdag’, hvor de køkkener og spisesteder der allerede har Det Økologiske Spisemærke, skal hyldes for deres store indsats.
Økologisk Fejringsdag for køkkenerne fredag den 9. september
Spisesteder og køkkener kan tage del i den økologiske fejringsdag på flere måder. Fødevarestyrelsen har udviklet et idékatalog, hvor man kan finde inspiration og idéer til, hvordan man nemt kan fejre sig selv eller arrangere et event.
Aktiviteterne i idékataloget har det til fælles, at de ikke kræver de store forberedelser, og man i langt de fleste tilfælde selv kan bestille de materialer der skal bruges, som desuden er gratis.
Efter kampagnen udtrækker Fødevarestyrelsen de tre mest festlige fejringsbilleder som løber med præmierne.
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk
Kilde: Fødevarestyrelsen