Et australsk selskab syntetiserer et nyt miljøfiber ud af biomasseaffald
Tekstilindustrien bruger en enorm mængde ressourcer. For eksempel bruges der 2.700 liter vand for at lave nok bomuld til en enkelt t-shirt. Det handler om den samme mængde vand, som en person drikker på to og et halvt år. Dette er en grund til, at tøj fremstillet af genanvendt og alternative materialer er blevet mere populært i de senere år.
På ecolove har vi dækket innovationer, der omfatter sko fremstillet af genbrugsgummi og sneakers lavet af genanvendte flasker og svampe. Nu er det australske selskab Nanollose ved at udvikle en ny grøn mulighed med et system, der bruger affaldbiomasse fra kokosforarbejdningsindustrien, for at skabe en plantefri fiber. Den nye fiber har et meget mindre miljømæssige fodaftryk end almindeligt anvendte tekstiler som bomuld.
Nanollose kalder sin nye fiber Nullarbor. Det er en syntetisk form af rayon. Den fremstilles ved hjælp af mikrober til at omdanne biomasseaffaldet til cellulose. For en fiberkilde i pilotfasen bruger virksomheden kokosnødsbiprodukter fra Indonesien. Når produktionen er i fuld gang, planlægger Nanollose at bruge affald fra andre industrier. Anvendelsen af affaldsprodukter vil i sidste ende tillade fremstilling af tøj uden at bruge sparsomme resurser. Ifølge Nanollose CEO Alfie Germano har processen “potentialet til at konvertere en række biomasseaffaldsprodukter fra øl-, vin- og væsker fra fødevareindustrien til fibre, der bruger meget lidt jord, vand eller energi i processen.”
Forbrugerne kræver mere miljømæssig bæredygtighed fra deres foretrukne mærker. Nanollose føler, at tiden er rigtig til at skabe opmærksomhed på at forbedre bæredygtigheden i tøjindustrien. Selskabet hævder også, at forbrugerne vil belønne Fahion brands, som mestre miljøændring. Ifølge Germano håber Nanollose at være “i spidsen for at tilbyde mode- og tekstilgrupper et bæredygtigt alternativ og mindske branchens afhængighed af miljøbelastende råmaterialer.”
Vil fibre fremstillet af biomasseaffald være et fælles træk i luksusbeklædningsgenstande fremover?
Kilde: www.nanollose.com
Email: [email protected]
Forfatter: Redaktionen på ecolove