Marinerede tofu strimler, let sauterede grøntsager og ris nudler i en sød krydret mandelsmør sauce.
Nudler med grøntsager og mandelsmør
4 personer
50 minutter
Ingredienser
- ¼ kop sojasovs
- 2 spsk chili hvidløgssauce
- 3 spsk ahornsirup
- 1 spsk sesamolie
- 2 fed hvidløg, hakket
- Saft af halv lime
- Sort peber til smag
- 1 blok tofu, skåret og presset for at fjerne overskydende fugt
- Kokosolie, til stegning
- ⅓ kop mandelsmør
- ½ kop vand
- 2 spsk saltede jordnødder
- 2 spsk ristet sesamfrø, opdelt
- ½ gul paprika, julienne∗
- ½ rød paprika, julienne∗
- 1 stor gulerod, julienne∗
- 6 grønne løg, skåret
- 1 kop spinat, julienne∗
- 4 kopper kogte ris vermicelli nudler glutenfri
∗At skære grønsager i julienne vil sige at snitte dem i tynde stave/strimler.
Til servering:
- Forårsløg, kun de grønne dele, skåret
- Saltede jordnødder, hakket
- Sesamfrø, ristet
- Lime både
- Thai basilikum (valgfri)
Fremgangsmåde
- I en lav skål marinerer du pressede tofuskiver i sojasovs, chili hvidløgssauce, ahornsirup, sesamolie, hakket hvidløg, limejuice og sort peber i 1-12 timer. (Tofu vil være mere smagfuld, jo længere er det marineret.)
- I en stor stegepande varmes kokosolie over medium høj varme. Tilsæt marineret tofu, gem al den resterende marinade. Steg tofu på begge sider indtil sprød og brunet. Derefter afkøles og skæres i tynde strimler.
- I en blender kombinere den resterende tofu marinade med mandelsmør, vand og 1 spsk ristet sesamfrø. Bland godt til varmt (ca. 5 minutter) Tilsæt 1 spsk ristet sesamfrø og 2 spsk saltede jordnødder. Pulse på lav til tekstur.
- Kog risnudler i overensstemmelse med pakningsinstruktionerne. Skyl godt under varmt vand i en si.
- I samme stegepande opvarmes kokosolie over høj varme. Tilsæt skiveskåret peber og de julienne skåret gulerødder. Steg i 2 minutter, tilsæt forårsløg og spinat og steg i 1 minut. Sluk for varme.
- Tilsæt de kogte risnudler til de stegte stegte grøntsager. Tilsæt mandelsmørssauce og kombinere.
- Serveres og toppes med skiveskåret marineret tofu, skåret forårsløg, hakkede saltede jordnødder, ristet sesamfrø, limejuice, thailandsk basilikum (valgfri) og ekstra mandelsmørssauce.