Røde kidneybønner har et højt indhold af opløselige kostfibre, som hjælper med at sænke kolesteroltallet. Røde kidneybønner er også en god kilde til kalium og magnesium, som bidrager til at opretholde blodtryk inden for det normale område og beskytter hjertekar-systemet.

Desværre indeholder næsten alle bønner giftstoffet lectin, der kræver at de iblødsættes i op til et halvt døgn og koges i en halv time. Det gælder især røde kidneybønner.

Nem ret med røde bønner og brune ris

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 medium løg
  • 1/2 grøn peber
  • 2 stilke selleri
  • 3 fed hvidløg
  • 2 glas røde bønner drænet og skyllet, eller kog 200 g tørret røde bønner
  • 1 glas flåde tomater
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt valgfri eller smag
  • 1/2 tsk friskmalet sort peber
  • 1/4 – 1 tsk rød peber cayenne, efter smag
  • 2 tsk stærk chilli sauce, plus lidt til serveringen
  • 1/2 tsk Røget salt
  • Kogt brune ris til servering

Fremgangsmåde

  1.  Opvarm en stor gryde med lidt neutral kokosolie over medium høj
  2. Brug foodprocessoren til at hakke grøntsagerne!
  3. Skær løget i kvarte og proces det i foodprocessoren; Tilsæt det til gryden.
  4. Skær peberen i kvarte og proces det i foodprocessoren; Tilsæt det til gryden.
  5. Skær selleriet i 5 cm stykker og kom det sammen med hvidløget i foodprocessoren og proces; Tilsæt det til gryden.
  6. Rør godt i grøntsagerne, tilsæt 2 spsk vand. Lad det simre til det er mørt cirka 6-10 minutter.
  7. Mens grøntsagerne simre, skylles bønnerne godt. Kom halvdelen af ​​dem i foodprocessoren med halvdelen af ​​tomaterne og proces kort, indtil alle bønnerne er groft hakkede.
  8. Når grøntsagerne er møre, rør de proces bønner sammen med de resterende hele bønner, resterende tomater og alle krydderier undtagen røget salt i gryden.
  9. Læg låg på gryden og reducer varmen til meget lav, og lad det simre i mindst 30 minutter.
  10. Rør hvert 5 eller 10 minutter og tilsæt vand efter behov for at holde bønnerne fugtige, men ikke suppe-agtig.
  11. Lige før servering, drys med røget salt. Rør godt og anret ovenpå de brune ris med mere varm sovs på bordet.