Denne krydret linse og tomatsuppe kan godt minde lidt om Dhal, men med mere vand. Retten er pakket fuld af smukke krydderier, masser af tomater og nærende linser med en dejlig suppe konsistens
Nærende krydret linse og tomatsuppe
4 personer
40 minutter
Ingredienser
- 1 spsk neutral kokosolie
- 2 små løg hakket
- 3 fed hvidløg skåret i skiver
- 3 cm ingefær revet
- 1 tsk sorte sennepsfrø
- 1 tsk cumin frø
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk chili flager
- 2 kopper røde linser, vasket godt
- 5 kopper vand
- 3 tomater hakket
- 1 grøntsagsbouillon
- Saft fra 1/2 citron
- 1/2 tsk havsalt
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Tilsæt løg til en stor gryde med kokosolie og sauté i 10 minutter ved lav varme.
- Tilsæt krydderier, hvidløg og ingefær og steg i endnu et par minutter.
- Vask og aftør linserne grundigt.
- Dernæst tilsættes linser, vand, grøntsagsbouillon og tomaterne til gryden og lad dem simre i 20 minutter ved lav varme.
- Slut af med at komme citronsaften i og krydre med salt og peber.