Denne lidt anderledes vegetar moussaka er med aubergine og kikærter. Smagen er intens og rige på tomater med blød aubergine og derefter en smule tekstur fra kikærter og dertil brune ris
Moussaka med aubergine og kikærter
4 personer
50 minutter
Ingredienser
Moussakaen:
- 2 auberginer i tern
- 5 spsk olivenolie
- 1 stor løg hakket fint
- 4 fed hvidløg hakket fint
- 1 tsk havsalt
- 5 store tomater / 500 ml flåede tomater på glas
- 2 spsk tomatpuré
- 1 kop vand
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk cayenne
- 2 spsk frisk mynte – finhakket
- 1 glas kikærter – drænet
Ris:
- 2 kopper kogt brune ris
- 2 stor håndfuld koriander
- Håndfuld frisk mynte
- Håndfuld basilikum eller persille
- 8 cherrytomater hakket
- 1 rødløg finhakket
- Saft og skal fra 1 citron
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk havsalt
- sort peber
- 1 spsk chili flager – valgfri
Tahini dressing:
- 1 spsk tahini
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- saft 1/2 citron
Til servering:
- Hummus
- Fladbrød
Fremgangsmåde
Moussaka:
- Tilsæt auberginerne til en stor bageplade og kom 2 spsk olivenolie over. Steg i 30 minutter på 160 grader C. indtil brunet.
- Tilsæt den resterende olie til en stor gryde og tilsæt løget, steg på en lav til medium varme indtil de er blød og let brunet. Tilsæt hvidløg og kog i yderligere et par minutter.
Derefter tilsættes tomater, tomtato purée, paprika, aubergine og kikærter. Kog ca. 20 minutter. Tilsæt vand om nødvendigt. Tilsidst krydr med salt og den friske mynte.
Ris:
- Bland i en stor skål den kogte ris med urter, løg, citron, olivenolie og krydderier.
Tahini dressing:
- Tilsæt alle ingredienserne til en mini chopper og blitz indtil du får en pasta.
Tilføj mere vand for at få den rette konsistens.