Moussaka
2 personer
40 minutter
Ingredienser
- 250 g hakket oksekød
- 1 aubergine
- 1 courgette/squash
- 1 gulerod
- 125 g champignoner
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 pasteuriseret æg + 1 spsk koldt vand
- 40 g rasp
- 1 spsk græsk krydderiblanding
- ½ dåse hakkede, flåede tomater
- 1 spsk kokosolie
- Salt og friskmalet peber efter smag
Tilbehør:
- 1½ dl yoghurt
- Ca. 40 g blandet salat
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 240 grader og dæk en bageplade med bagepapir.
- Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm.
- Pisk æg og vand sammen og hæld det på en tallerken.
- Strø rasp på en tallerken og bland den med salt.
- Dyp aubergineskiverne på begge sider, først i ægge-blandingen og så i raspen. Læg skiverne på bagepladen og stil pladen i midten af ovnen, hvor de skal bages ca. 8 minutter på hver side.
- Riv guleroden groft.
- Skær champignonerne i skiver
- Skær courgette i små tern
- Hak løg og hvidløg fint.
- Varm olien på en sauterpande og svits champignon, courgette, gulerod og løg sammen i ca. 2 minutter.
- Tilsæt kødet og svits det, til det har taget farve.
- Tilsæt krydderiblandingen samt salt og peber efter smag.
- Tilsæt tomater under omrøring og lad retten simre under låg i ca. 8 minutter.
- Justér smagen med salt og peber.
- Skyl salaten. Læg aubergineskiverne på middagstallerkener og fordel kødet herpå. Servér med yoghurt og salat.