Mornaysauce er oprindeligt en fransk sauce som er en béchamelsaus med revet eller revet Gruyère-ost tilsat. Nogle variationer bruger forskellige kombinationer af Gruyère, Emmental ost eller hvid Cheddar. En Mornay-sovs lavet med cheddar bruges ofte til at fremstille makaroni og ost.
Mornaysauce
4 personer
20 minutter
Ingredienser
- 4 dl letmælk
- 2 spsk hvedemel
- 150 g revet ost
- 50 g smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk revet muskatnød
Fremgangsmåde
- Rør 2 spsk af mælken og mel sammen i en gryde.
- Tilsæt resten af mælken under omrøring.
- Tilsæt smør og kog massen op.
- Bliv ved med at røre godt rundt.
- Skru ned til svag varme og lad saucen småkoge i 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt ost og krydderier.
Server med pastaretter eller i lasagne.