Minestronesuppe

Minestronesuppe stammer fra italien, rigt garneret med en masse grøntsager

Minestronesuppe

  2 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 1 1/2 dl kikærter
  • 300 g gulerødder
  • 50 g bladselleri
  • 300 g broccoli
  • 1 tsk basilikum
  • 1 spsk olivenolie eller ghee
  • 1 1/2 liter vand
  • 4 modne roma tomater ( evt dåsetomat )
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • stødt peber efter behov
  • 4 tsk salt
  • Friske basilikumblade til pynt

 

Fremgangsmåde

  1. Kikærterne sættes i blød natten over eller i mindst 4 timer og koges i rigeligt nyt vand i 1 1/4 time. Hæld vandet fra. Eller et glas kikærter kan også bruges.
  2. Skræl gulerødder og broccolistængel og skær dem i tern.
  3. Bladselleri skylles og findeles.
  4. Tilsæt vand og kog i 10 minutter.
  5. Broccoli-buketterne deles i små stykker og koges med i yderligere 5 minutter.
  6. Den anden halvdel af kikærterne blendes med tomat, krydderierne og salt og tilsættes retten, som gives et opkog.
  7. Server med et lunt brød.

Pynt:

Drys med basilikumblade inden serveringen.