Minestronesuppe stammer fra italien, rigt garneret med en masse grøntsager
Minestronesuppe
2 personer
40 minutter
Ingredienser
- 1 1/2 dl kikærter
- 300 g gulerødder
- 50 g bladselleri
- 300 g broccoli
- 1 tsk basilikum
- 1 spsk olivenolie eller ghee
- 1 1/2 liter vand
- 4 modne roma tomater ( evt dåsetomat )
- 1 tsk stødt spidskommen
- stødt peber efter behov
- 4 tsk salt
- Friske basilikumblade til pynt
Fremgangsmåde
- Kikærterne sættes i blød natten over eller i mindst 4 timer og koges i rigeligt nyt vand i 1 1/4 time. Hæld vandet fra. Eller et glas kikærter kan også bruges.
- Skræl gulerødder og broccolistængel og skær dem i tern.
- Bladselleri skylles og findeles.
- Tilsæt vand og kog i 10 minutter.
- Broccoli-buketterne deles i små stykker og koges med i yderligere 5 minutter.
- Den anden halvdel af kikærterne blendes med tomat, krydderierne og salt og tilsættes retten, som gives et opkog.
- Server med et lunt brød.
Pynt:
Drys med basilikumblade inden serveringen.