Tempeh er et traditionel sojaprodukt med oprindelse i Indonesien. Det er lavet ved en naturlig dyrkning og kontrolleret gæringsproces, der binder sojabønner til en fast form..
Mexicansk Tempeh quinoa salat
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 1 kop quinoa
- 2 kopper vand
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 løg, hakkede
- 1 rød peber, tern
- 1 pakke tempeh, skåret i mindre tern
- 1 kop salsa
- Saften fra en lime
- 1 tsk spidskommen
- 1/4 tsk cayenne peber
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet eller kog dem selv..
- 1 kop frisk majs (eller frosset)
- 1/2 kop cherry tomater, halveret
- 2 spsk friske koriander
- Salt og peber til smag
- 1 avocado, tern
Fremgangsmåde
- Tilbered quinoa som anvist på pakken. Tager cirka 10 minutter
- Mens quinoa tilberedes, forberedes tempeh. Varm olien i en pande på medium varme, og tilsæt de hakkede løg. Svits i 5 minutter.
- Tilsæt rød peber, tempeh, salsa, lime juice, spidskommen, cayenne peber og salt og peber.
- Steg tempeh-blandingen, omrør lejlighedsvis i ca. 15 minutter.
- Når quinoa og tempeh er kogte, hæld begge i en glasskål og bland sammen. Tilsæt bønner, majs, tomater, koriander og lidt salt og peber, og bland godt. Serveres og toppes med stykker af avocado.
- Nyd som den er, eller brug som lækkert fyld til burritos/wraps.