Mexicansk Tempeh quinoa salat

Tempeh er et traditionel sojaprodukt med oprindelse i Indonesien. Det er lavet ved en naturlig dyrkning og kontrolleret gæringsproces, der binder sojabønner til en fast form..

Mexicansk Tempeh quinoa salat

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 kop quinoa
  • 2 kopper vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 løg, hakkede
  • 1 rød peber, tern
  • 1 pakke tempeh, skåret i mindre tern
  • 1 kop salsa
  • Saften fra en lime
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk cayenne peber
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet eller kog dem selv..
  • 1 kop frisk majs (eller frosset)
  • 1/2 kop cherry tomater, halveret
  • 2 spsk friske koriander
  • Salt og peber til smag
  • 1 avocado, tern

Fremgangsmåde

  1. Tilbered quinoa som anvist på pakken. Tager cirka 10 minutter
  2. Mens quinoa tilberedes, forberedes tempeh. Varm olien i en pande på medium varme, og tilsæt de hakkede løg. Svits i 5 minutter.
  3. Tilsæt rød peber, tempeh, salsa, lime juice, spidskommen, cayenne peber og salt og peber.
  4. Steg tempeh-blandingen, omrør lejlighedsvis i ca. 15 minutter.
  5. Når quinoa og tempeh er kogte, hæld begge i en glasskål og bland sammen. Tilsæt bønner, majs, tomater, koriander og lidt salt og peber, og bland godt. Serveres og toppes med stykker af avocado.
  6. Nyd som den er, eller brug som lækkert fyld til burritos/wraps.