Denne mexicanske risret får en sund, lav-carb makeover i denne opskrift, hvor de hvide ris udskiftes med ristet blomkål. Kogt sammen med andre smagfulde ingredienser som tomater, jalapeño og koriander, giver det den en skøn smag.
Mexicansk blomkålsris
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 4 kopper små blomkålbukketter
- 3 spsk avocado oil
- ½ kop hakkede løg
- 1 medium jalapeño peber, finhakket el 1/2 fra glas
- ¼ kop ikke saltet tomatsauce
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk himalayan salt
- Hakkede friske koriander til servering
- Lime både til servering
Fremgangsmåde
- Blend blomkål i en fødevareprocessor, indtil de er opdelt i risstykker.
- Varm olie i en stor stegepande over medium høj varme.
- Tilsæt løg og jalapeño; kog, omrør, indtil det er blødgjort og begynder at brune, 2 til 5 minutter.
- Tilsæt blomkål, tomater, spidskommen og salt; Fortsæt med at koge, omrør, indtil blomkålen er blød, 4 til 5 minutter mere.
- Servere med koriander, hvis det ønskes, og server med lime både.