Landmænd i Japan dyrker matcha teplanter i skyggen. Denne metode hæmmer væksten og øger produktionen af koffein og tein (aminosyren L-theanin). Det giver også matcha te et højere klorofyl og antioxidant-indhold samt en mørkere, grønnere farve end almindelig grøn te.
Matcha Muffins (Glutenfri)
16 stk
30 minutter
Ingredienser
- 250 g mandelmælk / kokosmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 ¼ tsk. Matcha Grøn te pulver
- ½ tsk salt
- 60 g rørsukker
- 180 ml usødet mandelmælk / hjemmelavet mandelmælk
- 2 tsk vanille ekstrakt
- 1 æg
- Saft fra 1 citron
- ½ tsk citronskal
- 50 g hakket pistacienødder til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- I en stor skål kombineres mel, bagepulver, matcha, salt og sukker. Sæt til side.
- Bland i en medium skål; mælk, vanille, æg, citronsaft og citronskal.
- Tilsæt våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør for at kombineret. Pas på ikke at overrøre. Over-omrøring vil resultere i hårde, tætte muffins.
- Smør dine muffinforme og tilsæt dejen. Kom kun 3/4 i hver form.
- Bages i cirka 15-17 minutter: Test dine muffins med en gaffel, for at se om de er færdige; der må ikke være dej på gaflen.
- Lad dem køle af på en bagerist og drys herefter med de hakket pistacienødder