Matcha muffins

Landmænd i Japan dyrker matcha teplanter i skyggen. Denne metode hæmmer væksten og øger produktionen af koffein og tein (aminosyren L-theanin). Det giver også matcha te et højere klorofyl og antioxidant-indhold samt en mørkere, grønnere farve end almindelig grøn te.

Matcha Muffins (Glutenfri)

  16 stk

  30 minutter

Ingredienser

  • 250 g mandelmælk / kokosmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 ¼ tsk. Matcha Grøn te pulver
  • ½ tsk salt
  • 60 g rørsukker
  • 180 ml usødet mandelmælk / hjemmelavet mandelmælk
  • 2 tsk vanille ekstrakt
  • 1 æg
  • Saft fra 1 citron
  • ½ tsk citronskal
  • 50 g hakket pistacienødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. I en stor skål kombineres mel, bagepulver, matcha, salt og sukker. Sæt til side.
  3. Bland i en medium skål; mælk, vanille, æg, citronsaft og citronskal.
  4. Tilsæt våde ingredienser til de tørre ingredienser og rør for at kombineret. Pas på ikke at overrøre. Over-omrøring vil resultere i hårde, tætte muffins.
  5. Smør dine muffinforme og tilsæt dejen. Kom kun 3/4 i hver form.
  6. Bages i cirka 15-17 minutter: Test dine muffins med en gaffel, for at se om de er færdige; der må ikke være dej på gaflen.
  7. Lad dem køle af på en bagerist og drys herefter med de hakket pistacienødder