Marokkanske småkager – Ghribas er traditionelle marokkanske småkage med en meget sprød og smeltende tekstur. Succesen af disse småkager afhænger hovedsageligt af dejenes hævetid (en nat i køleskabet) og bagningen skal Ghribaerne være lidt gyldne, hvilket giver dem den fine knitrende effekt på overfladen og smeltesiden.
Marokkanske småkager - Ghribas
6 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 tsk bagepulver
- 500 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 50 g blødt smør
- 375 ml olie
- 1/4 tsk salt
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk fintreven citronskal
- Evt mandler til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Sigt mel og flormelis sammen.
- Bland salt, bagepulver, smør, sesamfrø og citronskal i blandingen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen mens dejen æltes.
- Dejen skal være blød.
- Tag en spiseske dej, smør hænderne i olie og rul dejen til en lille bold.
- Vend bolden i flormelis.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og pynt evt hvert enkelt med en mandel.
- Bag småkagerne i 7 minutter eller til de er gyldne og sprækker i toppen.